Правенето е въпрос на желание, не на възможности

 

2

Тази нощ разказвах. Разказвах за миналото на Варна, Европа и Света. В нощи като тази е добре човек да бъде не в Лондон и неговия Британски музей, нито пък в Париж и Лувъра, а във Варна и нейния Археологически музей. Все пак тук се намира най- старото златно съкровище в света. Тук са и златните накити, чиято детайлност буди възхищението на всеки. Именно тази ювелирност предизвика възхитата на Ева Паунова и нейния екип, на които бях своеобразен гид.

Реших да ви представя Ева, защото тя е един от най- младите политици, които познавам. Завършила бакалавърска степен по международни отношения и бизнес администрация в Американския университет „Джон Кабот“ в Рим, тя е пример за това как успехът на младите не се дължи на възможностите, а на желанието. Винаги съм твърдял, че младостта не трябва да се смята за порок. Само младите хора могат да си позволят да бъдат идеалисти – да правят нещата по своему, без да се съобразяват с безумните стени, които времето и опита градят. Младите притежават онази дързост, която мъдростта убива. Именно тя е двигателят, който прави невъзможните наглед неща да се случват.

Бях впечатлен – от непосредствеността, от знанието, от енергията. България и Европа имат нужда от политици като нея. Хора, който не говорят за нещата, а ги карат да се случват. Правят ги зад светлините на прожекторите, но ги правят с идеята, че допринасят за развитието – собственото и това на общността.

Мисля си, че в цялата случката има символика. Когато човек е изправен пред избор, той има нужда от пример, вдъхновение и сила, които да го преведат през трудностите на деня. Днес минало и бъдеще се събраха – мъдростта на хилядолетната история и дързостта на младежта. Именно от това има нужда Европа.

1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s