Равносметка 2013

phoenixrising1Е, скъпи приятели, отминава още една година от календара на нашето пътешествие. Казвам пътешествие, защото животът за мен е точно това. Той ежедневно ни предлага нови места и хора, нови изпитания на духа и тялото, нови радости и разочарования, тревоги и опиянение. Времето, годините, са нашите учители, нашите верни другари – ментори. Както беше писала преди време моя приятелка, най- важен и труден е университета на живота. Все по- често си давам сметка колко права всъщност е била. Устремени в самоцелно постигане на лъжовно важни цели и болезнено оправдаване на чужди очаквания и нагласи, в борбата ни да постигнем спорно важни екзистенциални победи, много често забравяме да живеем. Да живеем пълноценно, спрямо нашите разбирания и светоглед. Забравяме да се подготвим за най- важните изпити в безконечната житейска одисея. И така, година след година, календар след календар, времето не ни чака. Заради това е важно в определени моменти да се обръщаме към себе си. Да направим равносметка на това какво сме искали, какво ни е било дадено и какво сме постигнали. Важно е да погледнем с широко отворени очи, честно сърце и трезва глава.

След няколко дни ще посрещнем новата 2014 година. По всичко личи, че тя няма да бъде лека. Предстоят ни много битки. 2014 ще постави на изпитание настоящия морал и ще определи посоката на развити на цяла Европа и Света.

В личен план си поставям няколко цели, които надали ще мога да изпълня в рамките на предстоящата година, но поне ще опитам да поставя основите.

  • Ще напиша книга
  • Ще изследвам ново и непознато място
  • Ще направя фотографска изложба
  • Ще науча френски език

Пожелавам ви емоционално посрещане на новата 2014 година. Бъдете мислещи, търсещи, можещи, отстояващи, помагащи. Бъдете коректив на себе си и на околните. Давайте повече от това, което искате да получите. Бъдете промяната, която ще направи света по- устойчиво място за пътешествието на живота.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s