Кулинарна блог щафета

След успешното ми бойно кръщение в блог щафетите, дойде ред и на второто предизвикателство.  Този път то е свързано с кулинарията и е отправено от Дони.
Ето и моето отношение по поставените въпроси:

1. Какво очаквате от блога си?

С писането и философстването върху екзистенциалните въпроси, човек се учи на първо място да търси собствената си истина. Учи се да не приема знанието като чиста монета, а да го пречупва през призмата на собствения си мироглед и опит. На второ място, блогът дава на своя автор място, където той може да сподели идеите си, да намери съмишленици или пък да промени представите си за истината. Въобще, в разговорите със себе си или пък дискусията с будни събеседници, се крие пътят към проникновението.

2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?

Не мисля, че има ястие, което да ми бъде любимо за приготвяне. Мислите и действията на човек са ръководени от неговите настроения. Понякога предпочитам гурме специалитети, които ми отнемат часове. Понякога предпочитам да забъркам нещо бързо и лесно. Важно е, приготвяйки храната, да бъдеш в хармония със себе си, за да изпиташ удоволствието от готвенето.

3. На каква музика обичате да се “вихрите” в кухнята?

За пипкавата работа в кухнята предпочитам класика. Понякога забърквам яйца под звуците на рок, а често прибягвам и до българска народна музика, за да ми се получи боба в гърне 🙂

4. За кого сте вдъхновен/а да сготвите = да творите?

За приятелите.

5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?

Ако трябва да бъда честен, вече се страхувам от експериментите в кухнята. Не заради друго, но просто ми се наложи да изхвърля прекалено много храна. За щастие, наскоро попаднах на едно писание от Сет Годин, където лайтмотивът беше, че човек спира да бъде уникален и незаменим, когато спре да твори. И тъй като съм зодия Лъв, определено продължавам с експериментите в кухнята 🙂

6. Как бихте поднесли следобедния чай?

Чист с мед. Предпочитам мента. Няма да има сладкиши, защото с бързите въглехидрати сме скарани /поне се старая да не се харесваме/ .

7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?

Най- спокоен и уравновесен се чувствам в гората. Обичам летните разходки под сянката на разлистените дървета. Горската хладина не може да се сравни с лекия бриз по морското крайбрежие. Може би Родопите….

8. Какво е мнението Ви за диетите?

Накратко, не трябва да се изпада в крайности. Ако успеем да си създадем една добре балансирана и пълноценна диета, ще избегнем сериозен процент от познатите заболявания. За повече подробности, прочетете тук.

9. Какво четете?

В момента чета “Линчпин” на Сет Годин, “Небето е пределът” на Уейн Дайър и “Към вечния мир” на Кант.

10. Мъжете или жените са по-добри кулинари?

Мъжете.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s